Η ΠΡΟΛΗΨΗ ΤΟΥ ΚΡΥΟΛΟΓΗΜΑΤΟΣ

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας ο κάθε ενήλικας αντιμετωπίζει κατά μέσο όρο 2-3 περιστατικά κρυολογήματος το χρόνο. Το νούμερο αυτό είναι μεγαλύτερο στα παιδιά (4-6 περιστατικά ετησίως) και μικρότερο στου ηλικωμένους (1-2 περιστατικά ετησίως). Τι μπορούμε να κάνουμε ώστε να προστατέψουμε τον οργανισμό μας;

 

Πλύσιμο Χεριών

Αυτός ο πολύ απλός κανόνας υγιεινής είναι ιδιαίτερα υποτιμημένος από τον περισσότερο κόσμο. Η αλήθεια όμως είναι ότι πρόκειται για τον πιο αποτελεσματικό τρόπο πρόληψης του κρυολογήματος.

Υπάρχουν 2 τρόποι μετάδοσης των ιών που προκαλούν το κρυολόγημα, είτε με εισπνοή του παθογόνου ιού είτε με έμμεση επαφή. Για να υπάρξει μετάδοση με εισπνοή χρειάζεται να είμαστε στον ίδιο χώρο με κάποιον που νοσεί και βήχει ή φτερνίζεται πολύ κοντά μας. Πρόκειται για τον πιο «αποτελεσματικό» τρόπο μετάδοσης αλλά συγχρόνως και τον πιο σπάνιο. Πολύ πιο συχνά ο ιός έρχεται σε επαφή με τα χέρια μας όπου και παραμένει ζωντανός μέχρι να εισέλθει στον οργανισμό μας. Ο πιο συνηθισμένος τρόπος είναι όταν τρώμε κάτι χωρίς να πλύνουμε τα χέρια μας.

Άρα εαν προσπαθήσουμε να αποφύγουμε την επαφή με ανθρώπους που νοσούν (εισπνοή) και θυμόμαστε να πλένουμε τα χέρια μας πριν από κάθε γεύμα (έμμεση επαφή) έχουμε κάνει ένα πολύ απλό αλλά άκρως αποτελεσματικό βήμα προς την πρόληψη του κρυολογήματος.

 

 

Ένα φρούτο την ημέρα

Σε μια παραλλαγή του γνωστού ρητού, η κατανάλωση των φρούτων γενικά μπορεί να ενισχύσει την άμυνα του οργανισμού μας σημαντικά. Φρούτα όπως τα μήλα, τα πορτοκάλια, τα αχλάδια, τα ροδάκινα περιέχουν πολλά ευεργετικά συστατικά για το ανοσοποιητικό μας σύστημα. Ενα φρούτο την ημέρα λοιπόν μπορεί να παίξει σημαντικό ρόλο στην πρόληψη του κρυολογήματος.

 

 

 

 

Αφεψήματα

Πολλά βότανα που χρησιμοποιούμε σε αφεψήματα έχουν επιστημονικά τεκμηριωμένη δράση κατα των ιών και των βακτηρίων που προκαλλούν το κρυολόγημα. Το φασκόμηλο δείχνει να είναι το πιο αποτελεσματικό. Εαν πάλι δεν σας αρέσει η γεύση του, μπορείτε να βρείτε φασκόμηλο και σε μορφή χαπιών.

Προτεινόμενο σκεύασμα: Cretan Iama. Με φασκόμηλο, δίκταμο και θυμάρι από την Κρήτη

Δοδολογία: 1 κάψουλα ημερησίως

 

 

 

 

Προβιοτικά

Τα προβιοτικά είναι φιλικά βακτήρια που ζουν στο σώμα μας. Βρίσκονται κατά κυριο λόγο στο έντερο, όπου και συμμετέχουν σε πολλές από τις απαραίτητες διεργασίες του οργανισμού μας. Μια από αυτές είναι και η άμυνα του οργανισμού μας ενάντια σε ιούς και παθογόνα βακτήρια. Πολλές κλινικές μελέτες έχουν ερευνήσει το πιθανό όφελος των προβιοτικών στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού μας συστήματος με πολύ ενθαρυντικά αποτελέσματα.

Προτεινόμενο προϊόν: Bacteflora Immune

Δοσολογία: 1 κάψουλα ημερησίως

 

 

 

Πρόπολη

Η πρόπολη είναι μια ουσία που παράγεται από τις μελισσες με σκοπό την «μόνωση» της κυψέλης από ιούς, βακτήρια και μύκητες. Η πρόπολη χρησιμοποιείται από τα αρχαία χρόνια στην αντιμετώπιση των λοιμώξεων ενώ μπορεί να παίξει και σημαντικό ρόλο στην πρόληψη του κρυολογήματος.

 

Προτεινόμενο προϊόν: Apivita βιολογικό διάλυμα πρόπολης

Δοσολογία:  διαλύστε 1ml διαλύματος (20 σταγόνες) σε ένα ποτήρι νερό και πιείτε το.

 

Πακέτο πρόληψης κρυολογήματος (προμήθεια για 1 μήνα)

1 Bacteflora Immune

1 Apivita βιολογικό διάλυμα πρόπολης

2  Cretan Iama

49,90 Ευρώ

 

ΠΑΚΕΤΟ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΚΡΥΟΛΟΓΗΜΑΤΟΣ