Η ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΤΟΥ ΜΥΟΣΚΕΛΕΤΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΣΩΜΑΤΙΚΗΣ ΑΣΚΗΣΗΣ

Κατα την έντονη σωματική άσκηση τα μυικά κύτταρα παράγουν μεγάλες ποσότητες γαλακτικού οξέος αλλά και ελεύθερων ριζών. Ο οργανισμός μας βέβαια διαθέτει πολύπλοκους βιοχημικούς μηχανισμούς ώστε να ανταπεξέλθει σε αυτού του είδους το οξειδωτικό στρές. Εδώ και πολλά χρόνια διάφορες επιστημονικές μελέτες έχουν αξιολογήσει την λήψη αντιοξειδωτικών σκευασμάτων για την ενίσχυση του μυικού συστήματος κατά την άσκηση.

Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΗΣ SYNAPSE

Η SYNAPSE έχει μελετήσει εκτεταμένα ολόκληρη τη βιβλιογραφία που αφορά την χρήση των αντιοξειδωτικών σκευασμάτων στην συστηματική άσκηση. Συστήνουμε εκείνα τα φυσικά συστατικά που έχουν μελετηθεί εκτεταμένα με ενθαρρυντικά αποτελέσματα.

Η ΚΕΡΣΕΤΙΝΗ

Η κερσετίνη είναι μια φυσική ουσία που ανήκει στην κατηγορία των φλαβονοειδών. Βρίσκεται σε αφθονία στη φύση σε φρούτα και λαχανικά όπως τα μήλα, τα πορτοκάλια, τα κρεμμύδια και η κάπαρη. Η κερσετίνη μπορεί να λειτουργήσει ως αντιοξειδωτικό, εξουδετερώνοντας τον σχηματισμό ελεύθερων ριζών στον οργανισμό και κατ΄επέκταση τη δημιουργία αντιοξειδωτικου στρες. Έχει μελετηθεί εκτεταμένα για την εν δυνάμει ευεργετική της δράση σε όσους αθλούνται συστηματικά.

ΓΛΥΚΟΣΑΜΙΝΗ ΚΑΙ ΧΟΝΔΡΟΪΤΙΝΗ

Πρόκειται για δύο από τα βασικά συστατικά του χόνδρου στις αρθρώσεις. Ο χόνδρος αυτός προστατεύει τα όστα από την τριβή. Όταν αυτός αλλοιώνεται, είτε λόγω ηλικίας είτε λόγω κάποιου τραυματισμού είτε λόγω έντονης σωματικής άσκησης (πχ ασκήσεις με βάρη), προκύπτει η οστεορθρίτιδα. Αρχικά τα διατροφικά συμπληρώματα με γλυκοσαμίνη και χονδροϊτίνη αναπτύχθηκαν υπό την ελπίδα ότι θα αναπληρώσουν-αναγεννήσουν τον κατεστραμένο χόνδρο. Δυστυχώς κάτι τέτοιο ΔΕΝ επιβεβαιώθηκε ποτέ μέσα από κλινικές μελέτες. Αντιθέτως, πολλές μελέτες έχουν δείξει μια ήπια βελτίωση στο επίπεδο του πόνου και της κινητικότητας των αρθρώσεων, κάτι που έχει κάνει τα εν λόγω συστατικά τα δύο πιο δημοφιλή σε διατροφικά συμπληρώματα ανά τον κόσμο. Η γλυκοσαμίνη και η χονδροϊτίνη μπορούν να αποτελέσουν μια καλή επιλογή για δρομείς μεγάλων αποστάσεων, για όσους κάνουν ασκήσεις με βάρη ή σε άλλες δραστηριότητες που μπορεί να έχουν έντονη επιβάρυνση στις αρθρώσεις.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΟ ΣΚΕΥΑΣΜΑ

 

Arthrosoft με Κερσετίνη, Γλυκοσαμίνη και Χονδροϊτίνη

συσκευασια arthrosoft

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

 

Τζελ με Γλυκοσαμίνη

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

 

 

ΤΟ ΣΥΝΕΝΖΥΜΟ Q10

Η διπλή ιδιότητα του Συνένζυμου Q10 το καθιστά ιδιαίτερα ελκυστικό σαν διατροφικό συμπλήρωμα για όλους τους αθλητές. Πρόκειται για μια απολύτως φυσική ουσία που παράγεται από τον ανθρώπινο οργανισμό. Λειτουργεί ως ισχυρό αντιοξειδωτικό ενάντια στις ελεύθερες ρίζες, ενώ συγχρόνως συμμετέχει στη διαδικασία παραγωγής ενέργειας των μυικών κυττάρων κατά τη διάρκεια της μυικής σύσπασης.

 

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΟ ΣΚΕΥΑΣΜΑ

Bio-Quinon Active Q10 Gold

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

 

 

ΤΟ ΜΑΓΝΗΣΙΟ

Το μαγνήσιο είναι απαραίτητο για την εύρυθμη λειτουργεία του μυικού συστήματος. Βρίσκεται σε αφθονία στον ανθρώπινο οργανισμό και μπορεί να βρεθεί σε μεγάλες ποσότητες σε τροφές όπως το σπανάκι και τα αμύγδαλα. Πρόκειται για ένα από τα πιο μελετημένα φυσικά συστατικά στους αθλητές. Το μαγνήσιο συχνά χρησιμοποιείται και στην αντιμετώπιση των μυικών κραμπών.

 

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΟ ΣΚΕΥΑΣΜΑ

Bio-Magnesium

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

 

 

Η ΚΑΡΝΙΤΙΝΗ

Η καρνιτίνη είναι ένα αμινοξύ που βοηθάει στη μετατροπή του λίπους σε ενέργεια. Βρίσκεται σε μεγάλες συγκεντρώσεις στο μοσχαρίσιο και το χοιρινό κρέας. Η καρνιτίνη είναι ένα δημοφιλής συστατικό σε διατροφικά συμπληρώματα για αθλητές που ακολουθούν δίαιτες χαμηλής θερμιδικής αξίας, βοηθώντας τον οργανισμό στην μετατροπή του λίπους σε ενέργεια και μέσω της άσκησης σε μυική μάζα.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΟ ΣΚΕΥΑΣΜΑ

Bio-Carnitine

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

 

ΤΙ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΑΠΟ ΤΗ ΧΡΗΣΗ ΕΝΟΣ ΤΕΤΟΙΟΥ ΣΚΕΥΑΣΜΑΤΟΣ;

Η πλειοψηφία των μελετών δείχνει ότι αυτού του είδους τα διατροφικά συμπληρώματα ΔΕΝ λειτουργούν ως «ενισχυτές απόδοσης» (performance enhancers). Αντίθετα αυτά τα συστατικά αυτά μπορεί να συμβάλλουν στην εύθυρυθμη λειτουργία του μυοσκελετικού συστήματος. Αυτό σημαίνει ότι οι μύες μπορεί να ανακάμψουν πιο εύκολα μετά από την έντονη άσκηση ενώ υπάρχουν και κάποιες μελέτες που δείχνουν ότι μπορεί να αποτρέψουν τη συχνότητα και την ένταση των μυικών τραυματισμών.

ΕΙΝΑΙ ΑΣΦΑΛΗΣ Η ΛΗΨΗ ΤΟΥΣ;

Η χρήση των παραπάνω συστατικών είναι γενικά ασφαλής. Οι περισσότερες μελέτες αναφέρουν ότι η χρήση τους δεν σχετίζεται με κάποια ανεπιθύμητη ενέγρεια. Ενημερώστε το γιατρό ή φαρμακοποιό σας εαν έχετε κάποια αλλεργία ή εαν λαμβάνετε αντιπηκτικά φάρμακα.