Η ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΤΟΥ ΜΥΟΣΚΕΛΕΤΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΟΣΤΕΟΑΡΘΡΙΤΙΔΑ

Η οστεοαρθρίτιδα συνήθως συνοδεύεται από πόνο στην πάσχουσα άρθρωση κάτι που μπορεί να περιορίσει αισθητά την κινητικότητα του ανθρώπου. Η αντιμετώπιση του πόνου αυτού γίνεται συνήθως με παυσίπονα και αντιφλεγμονώδη φάρμακα. Η καθημερινή κίνηση έχει αποδειχθεί ότι μπορεί να έχει ευεργετικές ιδιότητες για την πάσχουσα άθρωση (γόνατο, ισχύο). Μάλιστα πολλές μελέτες υποστηρίζουν ότι το καθημερινό βάδισμα (σε ευθεία και όχι σε ανηφόρες ή κατηφόρες) μπορεί να βοηθήσει αισθητά στην οστεοαρθρίτιδα του γόνατος.

Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΗΣ SYNAPSE

Η SYNAPSE έχει μελετήσει εκτεταμένα την επιστημονική βιβλιογραφία που αφορά τα φυσικά συστατικά για την ενίσχυση των μυών και των αρθρώσεων. Προτείνουμε τη συμπλήρωση της αγωγής που ακολουθείτε με τη φυσική ενίσχυση του μυοσκελετικού συστήματος.

Η ΚΕΡΣΕΤΙΝΗ

Η κερσετίνη είναι μια φυσική ουσία που ανήκει στην κατηγορία των φλαβονοειδών. Βρίσκεται σε αφθονία στη φύση σε φρούτα και λαχανικά όπως τα μήλα, τα πορτοκάλια, τα κρεμμύδια και η κάπαρη. Η κερσετίνη μπορεί να λειτουργήσει ως αντιοξειδωτικό, εξουδετερώνοντας τον σχηματισμό ελεύθερων ριζών στον οργανισμό και κατ΄επέκταση τη δημιουργία αντιοξειδωτικου στρες. ΈΜε αυτό τον τρόπο μπορεί να υποστηρίξει την εύρυθμη λειτουργία του μυικού συστήματος. Τέλος, εργαστηριακές μελέτες έχουν αξιολογήσει την εν δυνάμει αντιφλεγμονώδη δράση της κερσετίνης.

ΓΛΥΚΟΣΑΜΙΝΗ ΚΑΙ ΧΟΝΔΡΟΪΤΙΝΗ

Πρόκειται για δύο από τα βασικά συστατικά του χόνδρου στις αρθρώσεις. Ο χόνδρος αυτός προστατεύει τα όστα από την τριβή. Όταν αυτός αλλοιώνεται, είτε λόγω ηλικίας είτε λόγω κάποιου τραυματισμού, προκύπτει η οστεορθρίτιδα. Αρχικά τα διατροφικά συμπληρώματα με γλυκοσαμίνη και χονδροϊτίνη αναπτύχθηκαν υπό την ελπίδα ότι θα αναπληρώσουν-αναγεννήσουν τον κατεστραμένο χόνδρο. Δυστυχώς κάτι τέτοιο ΔΕΝ επιβεβαιώθηκε ποτέ μέσα από κλινικές μελέτες. Αντιθέτως, πολλές μελέτες έχουν δείξει μια ήπια βελτίωση στο επίπεδο του πόνου και της κινητικότητας των αρθρώσεων, κάτι που έχει κάνει τα εν λόγω συστατικά τα δύο πιο δημοφιλή σε διατροφικά συμπληρώματα ανά τον κόσμο.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΟ ΣΚΕΥΑΣΜΑ

 

Arthrosoft με Κερσετίνη, Γλυκοσαμίνη και Χονδροϊτίνη

συσκευασια arthrosoft

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

 

Τζελ με Γλυκοσαμίνη

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

 

 

ΤΟ ΣΥΝΕΝΖΥΜΟ Q10

Η διπλή ιδιότητα του Συνένζυμου Q10 το καθιστά ιδιαίτερα ελκυστικό σαν διατροφικό συμπλήρωμα για όλους τους αθλητές. Πρόκειται για μια απολύτως φυσική ουσία που παράγεται από τον ανθρώπινο οργανισμό. Λειτουργεί ως ισχυρό αντιοξειδωτικό ενάντια στις ελεύθερες ρίζες, ενώ συγχρόνως συμμετέχει στη διαδικασία παραγωγής ενέργειας των μυικών κυττάρων κατά τη διάρκεια της μυικής σύσπασης.

 

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΟ ΣΚΕΥΑΣΜΑ

Bio-Quinon Active Q10 Gold

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

 

 

ΤΟ ΜΑΓΝΗΣΙΟ

Το μαγνήσιο είναι απαραίτητο για την εύρυθμη λειτουργεία του μυικού συστήματος. Βρίσκεται σε αφθονία στον ανθρώπινο οργανισμό και μπορεί να βρεθεί σε μεγάλες ποσότητες σε τροφές όπως το σπανάκι και τα αμύγδαλα. Πρόκειται για ένα από τα πιο μελετημένα φυσικά συστατικά στους αθλητές. Το μαγνήσιο συχνά χρησιμοποιείται και στην αντιμετώπιση των μυικών κραμπών.

 

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΟ ΣΚΕΥΑΣΜΑ

Bio-Magnesium

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

 

 

Η ΚΑΡΝΙΤΙΝΗ

Η καρνιτίνη είναι ένα αμινοξύ που βοηθάει στη μετατροπή του λίπους σε ενέργεια. Βρίσκεται σε μεγάλες συγκεντρώσεις στο μοσχαρίσιο και το χοιρινό κρέας. Η καρνιτίνη είναι ένα δημοφιλής συστατικό για την τόνωση του μυικού συστήματος. Ειδικότερα σε όσους πάσουν από οστεοαρθρίτιδα, η τόνωση του μυικού συστήματος μπορεί να είναι εξίσου σημαντική με την υποστήριξη των αρθρώσεων, υποστηρίζοντας έτσι την καθημερινή κίνηση του ασθενούς.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΟ ΣΚΕΥΑΣΜΑ

Bio-Carnitine

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

 

ΤΙ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΑΠΟ ΕΝΑ ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΟ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΤΟΥ ΜΥΟΣΚΕΛΕΤΙΚΟΥ;

Τα διατροφικά συμπληρώματα ΔΕΝ αποτελούν φαρμακευτικές ουσίες. Αντίθετα, πρόκειται για απολύτως φυσικά συστατικά τα οποία τις περισσότερες φορές αποτελούν μέρος της καθημερινής μας διατροφής. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν είτε προληπτικά είτε σε περιπτώσεις οστεοαρθίτιδας (σε συνδυασμό πάντα με τη φαρμακευτική σας αγωγή) για τη φυσική ενίσχυση του μυοσκελετικού συστήματος.

ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ;

Όλα τα παραπάνω συστατικά θεωρούνται ασφαλή και στις περισσότερες διαθέσιμες μελέτες δεν αναφέρεται κάποια ανεπιθύμητη ενέργεια. Ενημερώστε το γιατρό ή φαρμακοποιό σας εαν έχετε κάποια αλλεργία η εαν λαμβάνετε αντιπηκτικά φάρμακα.