ΤΑ ΒΟΤΑΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΣΤΕΟΑΡΘΡΙΤΙΔΑ

Από την εποχή του Ιπποκράτη και του Διοσκουρίδη έχουν δοκιμαστεί δεκάδες διαφορετικά βότανα για τις παυσίπονές τους ιδιότητες, όπως η αλόη, το σπαθόχορτο και η άρνικα. Ποια από αυτά είναι αποτελεσματικά όμως και ποια όχι; Με ποια κριτήρια μπορεί να επιλέξει κάποιος το σωστό σκεύασμα;

Σε ότι αφορά την αποτελεσματικότητα ενός βοτάνου σε οποιαδήποτε πάθηση, το μοναδικό αξιόπιστο κριτήριο είναι οι μονογραφίες των διεθνών φορέων. Με λίγα λόγια, οργανισμοί όπως ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΜΕΑ), ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (WHO) και η Γερμανική Κομισσιόν Ε δημοσιεύουν μονογραφίες στις οποίες, αφού αξιολογηθούν οι διαθέσιμες κλινικές μελέτες γύρω από το κάθε φυτό, συστήνεται ή δεν συστήνεται η χρήση του σε κάποια πάθηση. Σε ότι αφορά την επιλογή του σωστού σκευάσματος λοιπόν, είναι σημαντικό να γίνεται με επιστημονικά κριτήρια διότι αλλιώς βασιζόμαστε σε ισχυρισμούς χωρίς κάποιου είδους τεκμηρίωση.

Τα μοναδικά δύο βότανα των οποίων η παυσίπονη και αντιφλεγμονώδης δράση αναγωρίζεται από τους παραπάνω οργανισμούς είναι το αρπαγόφυτο και η γνωστή σε όλους μας ιτιά. Η ιτιά περιέχει σαλικυλικό οξύ, δηλαδή ασπιρίνη, κάτι που περιορίζει την χρήση της διότι το σαλικυλικό οξύ είναι καυστικό για το δέρμα ενώ σε μορφή χαπιού σχετίζεται με αρκετές ανεπιθύμητες ενέργειες. Με άλλα λόγια το αρπαγόφυτο είναι το μοναδικό βότανο που έχει τεκμηριωμένη επιστημονικά δράση, όπως επιβεβαιώνεται στις ανάλογες μονογραφίες, χωρίς να εμφανίζει σημαντικές ανεπιθύμητες ενέργειες.

Η κρέμα Ervadol αναπτύχθηκε κατόπιν πολλών εργαστηριακών δοκιμών ώστε να διασφαλιστεί η διαπέραση των συστατικών από την επιδερμίδα. Η εταιρία Synapse διασφαλίζει την καλύτερη δυνατή ποιότητα του σκευάσματος, από την επιλογή των πρώτων υλών εως την παραγωγή του. Έτσι η Ervadol αποτελεί μια αξιόπιστη λύση που αξιοποιεί στο μέγιστο βαθμό τις ευεργετικές ιδιότητες του αρπαγόφυτου.